Over Studio Zijdel

Ik ben Simone van Dam en ik heb Studio Zijdel in 2022 opgericht. Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met textiel. In eerste instantie al knutselend met punniken, borduren en kantklossen en later steeds serieuzer met het zelf maken en ontwerpen van kleding.

Begin jaren ‘90 heb ik een aantal jaren aan mode-academie Montaigne in Amsterdam gestudeerd, waar ik naast ontwerpen ook de basistechnieken van patroontekenen, moulage en realisatie leerde.

Daarna ben ik naar de Academie voor Beeldende vorming gegaan, een lerarenopleiding waar ik na 4 jaar aan de afdeling Textiele Werkvormen ben afgestudeerd.

In de jaren daarna ben ik altijd bezig gebleven achter de naaimachine en heb door de jaren heen veel kleding, tassen en persoonlijke cadeaus gemaakt. En natuurlijk ook de nodige reparaties op het gebied van kleding en interieur verzorgd. Verder werk ik ook al jaren samen met kunstenaar AlexP. In zijn projecten en installaties heb ik regelmatig de afwerking met textiel verzorgd.

In 2022 vond ik het tijd om mijn eigen studio op te richten, waarin ik op allerlei gebied bezig kan zijn met textiel. Ik hoop daarmee nog een lange tijd mooie en dierbare items te kunnen maken voor iedereen die op zoek is naar een uniek en persoonlijk artikel voor bijzondere momenten. Bel of mail me gerust wanneer je vragen hebt, of wanneer je wil weten of een idee dat je hebt voor een item voor mij uitvoerbaar is. Ik denk graag vrijblijvend mee over de mogelijkheden en verschillende opties of alternatieven.

En die naam, Studio Zijdel? De studio is gevestigd aan het Zijdelmeer in Uithoorn, vandaar!